ŽELATINOVÉ KOSTKY nepečené

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g sušených meruněk, 100g sušených brusinek, 2 lžíce likéru, 200g meruňkového džemu, 50g cukru, 3 plátky želatiny, šťáva z jednoho citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

Meruňky a brusinky propláchnout horkou vodou, nakrájet nadrobno a pokropit likérem. V hrnci rozehřát džem, cukr a citronovou šťávu a směs odstavit z plotýnky. Do směsi přidat želatinu /předem namočit na 3min. do studené vody/, nakrájené ovoce, dobře rozmíchat a nalít na tácek vyložený fólií a nechat ztuhnout. Ztuhlou hmotu nakrájet a obalit např. krystal. cukru.
Tento recept jsem našla v časopise a abych ho nemusela pracně hledat, až ho budu chtít udělat, tak ho vkládám sem.