TEČKOVANÝ CHEESECAKE - STOJÍ ZA TO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 1 šálek nadrcených BEBE sušenek ( 1 balení ), 1/4 šálku kakaa, 2 lžíce cukru krupice, 1/4 šálku rozpuštěného másla. Náplň : 1/2 šálku moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžičku vanilkového cukru, 2/3 šálku zakysané smetany (1 a 1/2 balení ), 30 ml rozpuštěné tmavé čokolády ( 1 balení ), 500 g měkkého smetanového sýra ( já použila Mascarpone ).

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve vyhřejeme troubu na 150 stupňů. Připravíme si formu na pečení ( střední dortová nebo malý plech ) a vyložíme ji papírem na pečení.
V menší misce si rozdrtíme sušenky, přidáme cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Promícháme a vyložíme touto směsí formu.
V jiné misce si vyšleháme smetanový sýr do hladka. Postupně přidáváme cukr a jedno vejce po druhém. Za každým důkladně promícháme. Přidáme vanilku, kterou jsme si smíchali se zakysanou smetanou. Takto připravenou hladkou hmotu si rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu natřeme na rozdrcené sušenky a druhou si odložíme.
Rozpuštěnou tmavou čokoládu si zahřejeme ve vodní lázni a smícháme ji s odloženou polovinou nádivky.
Vložíme si ji do sáčku nebo cukrářského sáčku a vytváříme do navrstvené tvarohové hmoty čokoládové kuličky.
Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Po uplynutí doby troubu vypneme, ale koláč nevyndáme. Necháme ho v troubě odstát 1 hodinu a následně ho dáme vychladit do lednice nejlépe na 24 hod. ( u nás se to ale krátí na max. 2 hodiny- déle nevydrží :) )
Krájíme horkým nožem a podáváme. Přeji dobrou chuť.
Pozn.Fotku jsem si vypůjčila z internetu, nestihnu ho zkrátka nikdy vyfotit :).