Opékané čínské rýžové nudle -děkuji vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50 m lolej, 100 g bílé zelí, 1 ks mrke, 300 g rýžové nudle, 300 gkuřecí prsa, 1 ks pórek, 3 lžíce tmavá sójová omáčka, 1 ks chilli paprička

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osmažíme na oleji, podlijeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minut. Mrkev a zelí nakrájíme na tenké nudle a pórek na půl měsíčky, chilli papričku nadrobno.

Asi po 7 minutách přidáme k masu mrkev a papričku a po dalších 7 minutách přidáme zelí. Necháme vydusit vodu a všechno ještě krátce orestujeme, aby zelenina nebyla příliš měkká. Nakonec přidáme sójovou omáčku.

Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Ty mé stačilo vložit do horké převařené vody na 3 - 4 minuty a potom slít.

Nudle přidáme k masu a spolu ještě krátce osmažíme, případně dochutíme sójovou omáčkou. Při míchaní se mi nejlépe osvědčily 2 vidličky.

Opékané čínské rýžové nudle ihned podáváme.