Vepřová plec na houbách
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g libové vepřové plece,2 cibule, 2 lžíce oleje, houby čerstvé sušené, mražené nebo žampiony( já jsem použila mražené-předem podušené na cibulce),sůl, pepř, drcený kmín,1 lžíci koření Harmonie chuti(od Maggi) ,smetanu,3 lžíce hladké mouky,citrón
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájíme na kostky, Na oleji si orestujeme nakrájené cibule, přidáme kostky masa a necháme maso zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř ,lžíci Harmonie chuti (nebo jiného dochucovacího koření) a dusíme do změknutí masa. Když je měkké přidáme houby a důkladně povaříme. Nakonec přidáme smetanu ve které rozkvedláme hladkou mouku, povaříme a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem ,můžeme posypat zelenou petrželkou.