Išelské dortíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

320 g hladké mouky 160 g mletých vlašských ořechů 140 g cukru moučky 2 PL hořkého kakaa 320 g másla (možno použít Heru) Náplň: 250 g másla, 150 g cukru, 3 vejce, 100 g mletých ořechů, 3 PL rumu, špetka mleté kávy (nemusí být) Poleva: 1 čokoláda na vaření, máslo nebo libovolná poleva na ozdobu: vlašské ořechy, mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme mouku, mleté ořechy, cukr a kakao. Poté přidáme máslo pokojové teploty nakrájené na menší kousky.
Těsto pořádně propracujeme a necháme na chvíli odpočinout v chladu.
Těsto rozválíme válečkem na tenkou placku a vykrajujeme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka, která dáme na plech.
Pečeme několik minut ve vyhřáté troubě na střední teplotu.
Dále připravíme krém: nad parou vyšleháme vajíčka s cukrem. Necháme vychladnout a vmícháme směs do vyšlehaného másla s ořechy, rumem a špetkou kávy.
Kolečka slepíme krémem a namočíme v polevě. Nahoru umístíme oříšek nebo mandli. Išelské dortíčky pečeme týden, dva před Vánocemi.