Jemná mechová roláda, snadná a rychlá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 bílků, 6 žloutků, 6 lžic cukru krupice, 6 lžic hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu, případně ručním šlehačem ušleháme bílky na velmi tuhý sníh (šlehám, až mi skoro sníh leze ven), postupně přidáváme žloutky, cukr a mouku. Vždy po přidání jedné ingredience malilinko prošlehám - opravdu malinko, aby sníh neklesl. Hotové těsto nalijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, který ještě vymastíme (osobně dávám alobal. lépe se na plech tvaruje. Upečeme v předehřáté troubě do růžova - zkusíme špejlí až se těsto nelepí. Vychladlé těsto pomažeme krémem, který máme rádi (když spěchám, použiji krém do dortů dr. Oetkera), poklademe kompotovaným ovocem, banány, čerstvými jahodami apod. a opatrně stočíme. Pomažeme zbylým krémem a ozdobíme. Roláda je velmi jemná a chutná. Dobrou chuť :-)