Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g vepřových jater 1 větší cibule olej 1 šlehačka 2 dl červeného vína 30 g másla provensálské koření sůl 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře pár kousků tymiánových větviček na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala...

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Játra odblaníme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na cibuli. Podlijeme vínem, přidáme koření a vydusíme. Potom zalijeme šlehačkou, vložíme máslo a rozmixujeme ponorným mixérem. Paštiku naplníme do malých mističek a polijeme ještě troškou rozehřátého másla, aby nezčernala nebo zavaříme do skleniček. Skleničky vyvaříme ve vroucí vodě, naplníme asi 1,5 cm pod okraj, zavíčkujeme a ještě asi 15 minut sterilujeme.

Celý postup i s fotkama jsem popsala u kamarádky na blogu
http://www.snedeno.cz/predkrmy/pastika-z-veprovych-jater-na-cervenem-vine-se-zelenym-peprem

Tak ať chutná! :))