Vepřový závitek se zelím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky krkovice,5 dkg libové anglické slaniny, 200g kysaného zelí,1 větší cibule,4 stroužky česneku,sádlo,2 lžíce hladké mouky,1 lžičku drceného kmínu, sůl , pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

V kastrolku si na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kostičky anglické slaniny, přidáme okapané na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme kmínem a podusíme.
Plátky krkovičky(bez kosti) rozklepeme osolíme , opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na takto připravené plátky masa dáme kopeček podušeného zelí, svineme do závitku a zpevníme párátkem nebo nití, obalíme je v hladké mouce . V tlakovém hrnci(papiňáku) rozpustíme 2 lžíce sádla(nebo oleje) a do horkého dáme závitky, opečeme je z obou stran. Přilijeme asi 600 ml horké vody, hrnec uzavřeme a dusíme 30 minut.
Necháme hrnec prochladnout-otevřeme , závitky vyndáme a výpek zahustíme 2 lžícemi hl. mouky-rozmíchané v troše vody, aby nevznikla příliš hustá omáčka,dochutíme. Provaříme asi 15 minut, vložíme zpět závitky a již jen prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.