masové koule



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté maso 1 kg( jaké máte rádi) u nás vede krůtí , nebo hovězí, někdy si nechám připravit vepřové s kouskem uzeného, koření adžika - je hodně aromatické, nebo čubrica - to je méně voňavé..., půl kelímku smetany, 3 - 4 rozmačkané stroužky česneku a dál dle momentální chuti - někdy přidám strouhaný sýr, někdy koule naplním nivou..fantazii se meze nekladou

POSTUP PŘÍPRAVY

mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření , propracujeme, necháme chvíli rozvonět a potom tvarujeme mokrou rukou koule, které dáváme do formy na muffiny...je to ideální řešení pro toho, kdo nerad smažená jídla... na 175 stupňů na horkovzduch jsou hotové za cca 20 minut...jinak už mleté nedělám...dříve jsem dělala karbanátky na plechu v troubě, ale forma na muffiny mi vyhovuje nejvíc, protože výborná vypečená šťáva z masa zůstane uvnitř formy - na fotografii jsou některé koule v papírovém košíčku, dávat se nemusí, já je tam mám, abych poznala více kořeněné a s nivou, někdy k nim dělám studenou omáčku z majolky, drobně pokrájené cibule, okurek a houbové sojové omáčky- je to něco na způsob tatarské omáčky