Paštika se zeleným pepřem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g vepřových jater 150g anglické slaniny 1 červená cibule 3 stroužky česneku lžíce sádla 100g másla 40 kuliček nakládaného zeleného pepře provensálské bylinky sůl

POSTUP PŘÍPRAVY



Na lžíci sádla nechte zesklovatět cibulku, přidejt na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut opékejte než pustí šťávu. Dejte stranou, tuk ponechte v hrnci a osmažte na něm pokrájená játra. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a bylinky. Obě směsi roxmixujte – játrovou na jemno, anglickou hruběji, aby měla paštika tu správnou masovou strukturu. Spojte je v hutnou směs, dochuťte solí a přidejte pepř. Napěchujte do skleniček, zalijte rozpuštěným máslem a nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne.