Kuřecí kung-pao



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí prsa,pórek,červená paprika,sůl,pepř,koření na čínu,sój.omáčka,worcwster,vajíčko,solamyl,arašídy a příloha vařená rýže.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájíme na kostičky kuřecí prsa a smícháme s vajíčkem,worcesterem,kořením,sój.omáčkou a solamylem a přes noc dáme uležet do ledničky. Nakrájíme na proužky pórek a na malé kouksy papriku a osmahneme na olivovém oleji,přidáme naložené kuřecí maso a arašídy.Trochu podlejeme vodou nebo vývarem(pokud máte) a necháme podusit.Udělá se hustá omajda, kterou můžeme případně naředit.
Příloha:
Dáme vařit propláchnutou rýži, do které přidávám rozkrojenou, oloupanou cibuli a zasypu trochou bambovy soli.

Osmahneme pórek s paprikou...
Přidáme naložené kuřecí maso ...
Omajdu můžeme i naředit,aby nebyla tak hustá...