Domácí paštika z krůtích jatýrek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

máslo 100 g, sůl a pepř 1 dávka, cibule 1 kus, česnek 3 stroužky, krůtí játra 500 g, kvalitní červené víno 150 ml, hrst čerstvého tymiánu 1 dávka, hrst sušených brusinek 1 dávka, hrst špalíčku mandlí 1 dávka, tousty \r\nk podávání 1 dávka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Inspirovala jsem se receptem herce Oldřicha Navrátila. Paštiku jsem dělala z krůtích, ne z kachních jater. Příště vynechám brusinky je po nich paštika sladší, nicméně jinak vynikající :o))))\r\nPostup: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek\r\nVložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit\r\nHotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem\r\nNakonec přisypeme sušené brusinky a mandle. Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout. Nebo po namixování plníme do lahviček.