kuřecí maso na medu s bylinkovými brambory a s RATATOUILLE S TOFU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí maso na medu s bylinkovými brambory a s RATATOUILLE S TOFU kuřecí masíčko si přes noc naložíme do oleje s trochou grilovacího koření.... než ho půjdeme dělat , dělala jsem na pánvičce s pokličkou.... než ho dáme na pánvičku obalíme ho v medu brambory uvaříme v osolené vodě, rozštoucháme, přidáme libeček, petržílku..a porek ... na ratatouille tofu dávám z internetu, dělala jsem podle toho tak at to nemusím vypisovat

POSTUP PŘÍPRAVY

RATATOUILLE S TOFU
2 porce:
1 lilek
1 cuketa
2 různobarevné papriky
2 pevná, ale zralá rajčata (nebo 1 konzerva loupaných rajčat)
1 cibule
2 stroužky česneku
2–3 lžíce rajčatového pyré (nebo šťáva z konzery)
200 g tofu
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
čerstvý tymián a rozmarýn na dochucení (můžeme použít i provensálské koření)
trocha balzamikového octa na zakápnutí

Opláchnutou a očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli pokrájejte na větší kousky.
V kastrolu rozehřejte olej a zeleninu společně s tofu včetně nasekaného česneku na něm poměrně zprudka osmahněte. Přidejte rajčata a rajčatové pyré, osolte a opepřete. Na středním plameni míchejte přibližně osm minut, aby zelenina zvláčněla, ale neztratila barvu. Kouzlo tohoto jídla spočívá i v barvě a pevnější konzistenci, a dlouhým varem se oboje ztrácí. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
Ratatouille podávejte ihned. Můžete je trochu zakápnout balzamikovým octem. Jako přílohu doporučujeme kuskus (cca 50 g na 1 porci) či gnocchi (cca 70 g na 1 porci). Můžeme lehce posypat parmezánem.