Croassant



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

45 dkg hladké mouky 7,5 dkg cukru 300 ml mléka kostka droždí sůl 25 dkg másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mouky,mléka,cukru,soli a droždí vypracujeme těsto a necháme chvilku vykynout.Poté vyválíme čtverec a doprostřed vložíme rozválené máslo.Složíme jako obálku a pak na třetiny,vznikne obdélník,který dáme přikrytý folií odpočinout asi na půl hod.do lednice.Po půl hodině vyndáme a vyválíme na obdélník a složíme opět na třetiny a zpět do lednice.Toto opakujeme 3x a vždy skládáme obráceně.Pak si vyválíme obdelník a nakrájíme úzké dlouhé trojúhelníky,které nahoře nařízneme a zamotáme do tvaru rohlíku.Necháme ještě trochu vykynout,potřeme vejcem a pečeme do růžova.Já na některé dala mandlové plátky.