Perníková chaloupka s postupem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Toto těsto je vhodné na tvoření (po upečení je tvrdé a měkne dlouho): 1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 20 dkg medu, 20 dkg tuku (hera , máslo ), 1 lžička jedlé sody, 4 vejce, kakao, citr. kůra, směs koření do perníku (2 lžíce) ........ těsto (chaloupka) vydrží mnoho let, stačí vždy jen trošku pocukrovat moučkou.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tuk + med rozpustíme, poté mírně zchladlé nalijeme na ostatní ingredience a zpracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici odpočinout. Vykrajujeme těsto silné max. do 0,5 cm (hodně nabyde). Po upečení potřeme bílkem.

... vystřiženo ze čtvrtky a obříznuto nožem (nedostatky se poopraví po vyndání z trouby, kdy je těsto ještě chvíli měkké)
....zdobeno typickou bílkovou polevou
.......komín je děravý (vykrojená kolečka) .......podstavec také z perníku (pod ním pro jistotu tvrdý karton).... ......plot je z vykrajovátek (podkovičky)
...
...
...uvnitř je vložena čajová svíčka, která večer chaloupku pěkně prosvítí ...chaloupku můžete pocukrovat a vytvořit tak zasněžený efekt
...
Vystřiženo ze čtvrtky, rozměry uvedeny v cm.
...
....při lepení komínu budou mezery, které musíte vyplnit bílkovou polevou
...podstavec na chaloupku vyřízněte jako nepravidelný oválek, stačí, když budeme mít v průměru alespoň 25 cm.