Kotleta s hořčičnou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety(lépe bez kosti),sůl.pepř,olej ,anglická slanina Na hořčičnou omáčku:malou cibuli,30g másla,30g hladké mouky,1 lžíce plnotučné hořčice,trochu bílého vína,citonová šťáva,1 žloutek,vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme ,potřeme olejem a necháme půl hodiny odpočinout.Mezi tím si připravíme hořčičnou omáčku:z másla,nakrájené cibule a hladké mouky si uděláme jíšku.Zalijeme vývarem a dohladka povaříme.Pak přidáme hořčici,trochu bílého vína,citr.šťávu a žloutek.Kotlety opečeme z obou stran na pávi ,též si nakonec opečeme plátky anglické slaniny.Kotlety podáváme s americkými brambory,polijeme je hořčičnou omáčkou a položíme na každou plátek opečené anglické slaniny.