Polévka z černých fazolí s chorizem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.

Mezitím pokrájet: klobásu na kolečka, cibulku na kolečka - bílou a zelenou část oddělit, rajčata na čtvrtiny.

V hrnci osmahnout kolečka klobásy do křupava a odložit bokem na talíř.
Na oleji po klobáse osmahnout bílou část cibule, potom přidat vývar, fazole a vodu z nich a rajčata.

Vše povařit cca 15 minut.

Do polévky v talíři přidat pár koleček osmažené klobásy, zelenou cibulovou nať a dle chuti zakapat limetkou.

Suroviny.
Fazole namočit den předem do vody. Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu).
Mezitím pokrájet: klobásu na kolečka, cibulku na kolečka - bílou a zelenou část oddělit, rajčata na čtvrtiny.
Fazole slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.
V hrnci osmahnout kolečka klobásy do křupava a odložit bokem na talíř.
Na oleji po klobáse osmahnout bílou část cibule.
Potom přidat vývar, fazole a vodu z nich a rajčata. Vše povařit cca 15 minut.
Do polévky v talíři přidat pár koleček osmažené klobásy, zelenou cibulovou nať a dle chuti zakapat limetkou.