POTŘEBNÉ PŘÍSADY
černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka
POSTUP PŘÍPRAVY
Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.
Mezitím pokrájet: klobásu na kolečka, cibulku na kolečka - bílou a zelenou část oddělit, rajčata na čtvrtiny.
V hrnci osmahnout kolečka klobásy do křupava a odložit bokem na talíř.
Na oleji po klobáse osmahnout bílou část cibule, potom přidat vývar, fazole a vodu z nich a rajčata.
Vše povařit cca 15 minut.
Do polévky v talíři přidat pár koleček osmažené klobásy, zelenou cibulovou nať a dle chuti zakapat limetkou.
Suroviny. |
Fazole namočit den předem do vody. Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu). |
Mezitím pokrájet: klobásu na kolečka, cibulku na kolečka - bílou a zelenou část oddělit, rajčata na čtvrtiny. |
Fazole slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily. |
V hrnci osmahnout kolečka klobásy do křupava a odložit bokem na talíř. |
Na oleji po klobáse osmahnout bílou část cibule. |
Potom přidat vývar, fazole a vodu z nich a rajčata. Vše povařit cca 15 minut. |
Do polévky v talíři přidat pár koleček osmažené klobásy, zelenou cibulovou nať a dle chuti zakapat limetkou. |