Zapečené vepřové se slaninou a hořčicovou zálivkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepř.plecka, 20 dkg nakrájené angl.slaniny, větší cibule, plnotučná hořčice a trochu oleje, 1 odbelník taveného sýru, brambory, tvrdý sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

Nachystáme si zapékací misku, kterou lehce vymažeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky, osolíme opepříme a zakapeme oliv.olejem...budeme vrstvit...nejdříve si do mísy na dno naskládáme pár kousků slaniny, posypeme trochou na měsíčky nakrájené cibule a dáme vrstvu masa...a pokračujeme dál...na maso přijde opět slanina, na ni cibule a jako poslední vrstvu maso. Do hrnku cca 2dcl dáme asi tak půl na půl hořčice a vodu, rozkvedláme a vylijeme na maso. Přiklopíme a zakryté pečeme v troubě nejdříve na 200°C a pak jsem stáhla a dopékala otevřené na 180°C. Pro zjemnění chuti před koncem přidáme 1 obdelníček tav.sýru. Já jsem jako přílohu zvolila upečené brambory ve slupce a posypala na hrubo nastrouhaným sýrem. Můžeme dozdobit zbytkem slaniny.

jako první vrstva slaniny,na ni přijde cibule a pak maso
pokračujeme dalším patrem...opět slanina, cibule a maso
..nakonec zalijeme hořč.zálivkou