HOUBOVÁ POLÉVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

máslo, cibule, mletý kmín, hladká mouka, sůl, polévkové bylinky, houby, mrkev

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce dáme máslo a na něj smažit na menší kousky pokrájenou větší cibulku. Po chvilce smažení přidáme mletý kmín a chvilku smažíme. Malinko zaprášíme hladkou moukou / 1-2 lžíce / a smažíme. Poté za stálého míchání podlijeme vodou, přidáme sůl, polévkové bylinky, houby a můžete i mrkev,ale být nemusí. / já mám ráda naškrábanou mrkev škrabkou, je rychle vařená a dobrá /. Přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí všech věcí, především hub. Na konci do polévky můžete dát malinko smetany na vaření, polévku pěkně zjemní.
DOBROU CHUŤ