Smetanové vepřové s fazolkami-děkuji Janule



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience 500 g vepřového plecka 1 lžíce oleje 1 cibule 1 KL pálivé papriky 1 KL sladké papriky 1 KL kmínu 1/2 KL pepře asi 3 PL hladké mouky sůl voda mléko 250 ml smetany na vaření 0,5 kg zelených fazolek (mražených).

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup

Na lžici oleje osmahneme cibuli dosklovata, přidáme maso nakrájené na plátky, osolíme, přidáme koření, osmahneme, zmírníme plamen, přiklopíme a necháme maso chvíli dusit, aby pustilo šťávu. Pokud je třeba, přilijeme vařící vodu do výše masa a dusíme do měkka.
Přidáme mražené fazolky, promícháme, přivedeme do varu a zvolna vaříme asi 5 minut.
V hrnečku rozkvrdláme osolenou hladkou mouku se smetanou a vzniklou záklechtku vlijeme za stálého míchání k dušenému masu, přivedeme k varu. Pokud je omáčka moc hustá, ředíme trochou mléka nebo smetany. Za občasného míchání zvolna vaříme asi 15 minut.