Prostějovské rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

280g mletých vlašských ořechů, 280g moučk.cukru ,80g pol.mouky , 2 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme uležet a poté tvarujeme malé rohlíčky. Těsto zpracovávejte po trochách, brzo se lepí,ale stačí si umýt ruce a dá si říct :-) . Pečeme při 150 C na peč.papíře, jen do růžova! Rohlíčky v průběhu pečení popraskají,to je v pořádku. Po zchládnutí plním máslovým krémem a konce máčím do čokolády, i když mému drahému vůůůůbec nevadí,když plněné nejsou :-) Uchováváme v chladnu, aby změkly,ale i tak jsou takové "gumové" ,tužší. Přesný název si nepamatuju,pekli je jen v Prostějově :-)

Detail
Dnes jsem ještě pekla, tak jsem Vám vyfotila jak vypadá těsto :-)