Dva z jednoho: Vepřové na kmíně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepřové plece,2 cibule, sůl, kmín-drcený,2 lžíce sádla, hladká mouka,voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V papiňáku si rozpustíme 2 lžíce sádla ,dáme cibulku a orestujeme dozlatova. Přidáme kostky masa, sůl a kmín maso orestujeme ze všech stran a zalijeme vodou, papiňák uzavřeme a dusíme 30 minut.
Teď vysvětlím proč 2 z 1. papiňák otevřeme a maso a šťávu si rozdělím na 2 poloviny do dvou kastrolů :
Z první dodělám na kmíně , doliji asi do 600ml vody,: V troše vody si rozkvedlám asi 2 lžíce hladké mouky, přiliji do omáčky, přidám ještě trochu kmínu a nechám pořádně provařit, ještě dochutím solí .Podáváme s těstovinou ,rýží nebo bramborem.