Rajská polévka s řapíkatým celerem a mrkví

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lžíce másla,2 konzervy nakrájených rajčat, 1 střední rajský protlak,1 menší cibule, 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, hrnek hovězího vývaru, 4 kuličky nového koření,4 kuličky pepře, 1 bobkový list, na dochucení sůl,cukr,skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a celer na stejné menší kousky. Na másle osmahneme kousky celeru s mrkví,asi po 5 min. přidáme cibuli,až zesklovatí přídáme kořeni (nové koření,pepř,bobkový list) s protlakem a krátce zarestujeme,zalijeme vývarem a stáhneme plamen. Přidáme propasírované konzervy rajčat (pasíruju přes sítko) a vše vaříme 15-20 min. do změknutí zeleniny. Po uvařeni odstraníme koření,dochutíme solí, cukrem a skořicí. Podáváme s rýží.