Piškot - rosolka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vejce, cukr krupice ,polohrubá mouka, máslo, strouhanka, 2 x puding, šťáva, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Na jedno vejce, připadnou dvě lžíce cukru krupice. Já dělám 6 vajec, které rozšlehám v míse, pak
přidávám lžíce cukru tj. 12 lžic cukru a šlehám do pěny. Pak přidávám ( opět na jedno vejce dvě
lžíce polohrubé mouky) tj. 12 lžic mouky. Těsto vlijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

Rosol: 2 x puding vanilkový, přidáme 2 skleničky ovocné, nejlépe jahodové šťávy a 2 skleničky
vody. Vaříme do zhoustnutí a ještě horké, vlijeme na hotovou buchtu. Pak necháme vychladnout.
Zdobit můžeme šlehačkou.