Jogurtové kuřecí řízečky...

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí prsa, jogurt bílý smetanový, vejce, sůl, pepř, strouhanka, muškátový květ, česnek... Fantazii s kořením se meze nekladou...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete celé vejce (nebo dvě) a opět osolíte, opepříte a přidáte koření, česnek. Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet.
A pak už jen opatrně vytahujete vidličkou a tak jak jsou, krásně jogurtové, je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je neskutečně křehké a šťavnaté!
A jiné kuřecí řízky už nikdy potom jíst nebudete!