"HRBATÉ MASO"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Měla jsem 10 plátků vepřové kýty,olej,3 velké žampiony,3 cibule,10 dkg anglické slaniny,3 rohlíky,mléko dle potřeby,2 vejce,200 g cihly,petrželka,hladká mouka..

POSTUP PŘÍPRAVY

Rohlíky nakrájím na kostičky a v misce zaliji mlékem.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku,přidám na plátky žampiony a na nudličky nakrájenou slaninu.Vsypu do mísy k rohlíkům,osolím,přidám vejce,petrželku-zamíchám.Plátky masa omyji,osuším,osolím,obalím v hladké mouce,postupně osmahnu na pánvi(na které jsem připravovala žampiony) z obou stran do zatáhnutí.Naskládám do zapékací mísy,na každá plátek navrším rohlíkovou směs,přikryji alobalem a nechám v troubě pozvolna péct do změknutí.Před dokončením nechám ještě péct otevřené do zezlátnutí,posypu strouhanou cihlou-nechám chvilku zapéct...Přeji dobrou chuť....
P.S.Recept si můžete přizpůsobit Vaši chuti,slaninu třeba nahradit šunkou,do rohlíkové směsi přidat česnek,cihlu nahradit uzenou cihlou,nebo goudou.....

...maso osmahnu,naskládám do mísy....
...na maso navrším připravenou směs.....
před dokončením odstraní alobal,posypu cihlou,nechám ještě chvilku péct....
...hotové....Přeji dobrou chuť....