Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), sůl, 1 masox-nemusí být.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu. Maso otáčíme a přilijeme vodu. Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky. Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme. Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí