Kuřecí stehýnka po provensálsku- moc dobré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuřecí stehýnka, kousek uzené slaniny,2 lžíce másla, sůl, pepř, provensálské koření, sušená bazalka, 2 dl bílého vína, 200g žampionů, 2,5 dl smetana na vaření, 1 malá lžička solamylu, zelená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle, přidáme stehýnka a z obou stran opečeme. Osolíme, opepříme, posypeme trochou provensálského koření a bazalkou , podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Během dušení stehýnka otáčíme a podléváme vodou. Před koncem dušení přidáme žampiony nakrájené na plátky. Měkká stehýnka vyndáme, šťávu zalijeme rozkvedlanou smetanou se solamylem , promícháme -dochutíme -povaříme. Stehýnka podáváme z rýží ,přelité omáčkou a posypané nasekanou zelenou petrželkou.