Vepřové kostky na kari s houbami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty či plecka, 1 cibule, hrst hub, 1 lžička kari koření, drcený kmín, sůl, pepř, mražený hrášek, olej, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce na cibulový základ. Necháme zatáhnout. Pak přidáme houby, buď syrové či předem namočené sušené, dáme kmín, 1 lžičku kari koření, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme hrášek, stačí mu tak ¼ hodiny před koncem varu, případně můžeme přidat sterilovaný. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě povaříme.
Jako příloha může být dušená rýže či knedlík. Šly by i těstoviny.