Bratislavský kuřecí plátek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kuřecích prsíček, sůl, olej, 1 cibule,2 lžíce rajského protlaku,1,5 dl vývaru nebo vody,1,5 dl mléka,1,5 dl smetany,1 lžíce hladké mouky,100g mražené karotky s hráškem,50g sladkokyselé okurky, citronová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a na oleji (asi 3 lžících) opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme a na tuku opečeme nakrájenou cibuli, osmahneme ji ,přidáme plátky masa ,podlijeme vodou a dusíme do měkka . Ke konci přidáme rajský protlak a předem ovařenou mraženou zeleninu a nakrájenou okurku na kostičky. V mléce rozmícháme mouku-přilijeme ,dochutíme solí a citronovou šťávou-povaříme ,nakonec přilijeme smetanu. Podáváme s dušenou rýží. Je to velká dobrota.
Já používám zeleninu mraženou-kdo chce použije čerstvou-dle možností.