PLNĚNÝ CHLEBA PODLE NÁPADU juliany Š. ID 19143



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na chleba podle Ládi Hrušky: 1 1/4 hrnku hladké mouky, 1 3/4 hrnku chlebové pšeničné a chlebové žitné (namíchat, dávám více žitné), 1 1/2 hrnku vlažné vody, drcený kmín, sůl asi rovnou lžíci, 2 lžičky sušeného droždí Na náplň: šunka nebo jiná uzenina, anglická slanina, sýr, cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

Velmi mě zaujal zde v receptech super nápad od juliany Š. (julianecka) ID 19143, která naplnila koupený malý chlebík dobrotami a zapekla. Tak jsem včera večer upekla "Hruškův" chleba a dnes dopoledne ho nakrájela pilkovým nožem na kostky (až ke spodní kůrce - pozor, neprokrojit celé) a do chleba nastrkala šunku, anglickou a goudu a nakonec kousky cibule. Jiliana dávala jarní i s natí, já ji neměla, ale i tak byla dobrá. Nakonec jsem ještě postrouhala goudou a zapekla v troubě na 190 stupňů asi 15-20 minut. Doporučuji nešetřit zejména sýrem, krásně se rozteče. Po vyndání z trouby jsme okolo té krásy chodili a asi za čtvrt hodiny už jsme začali krájet. Takže sobotní oběd u nás dnes byl chleba (připravené uzené jsme odložili na zítra) a teď jsme ho i povečeřeli a zbytek si odvezl zeť. Takže zítra bude půlka chleba vyndaná z mrazáku, kterou ráno naplním, aby manžel nebrečel, že mu nic nezbylo. Jen DOPORUČUJI: místo vkládat do chleba celé plátky bude asi jednodušší plátky nakrájet na podobné kostky jako jsou na chlebu. Myslím, že bude super i na různé oslavy jako netradiční a vynikající pohoštění.

Takže tímto děkuji Julianě za opravdu skvělý nápad.

nakrájený chléb, vložena šunka
tady už je v chlebu anglická a sýr
a nastrouhaný sýr
ještě jsem trochu posypala sušenou petrželkou a dala péct na pečícím papíru
a už vyndaný z trouby
a ještě zblízka