ŠUNKA V ASPIKU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 dkg šunky,2 želatiny jemně mletá DR.OETKER,5 lžic octa,3 lžíce cukru,lžíce soli,špetka (větší) pepře,900 ml vody. Steril :kapie,okurky,hrášek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Želatinu připravíme dle návodu :Necháme nabobtnat,zahřejeme-nesmí se vařit!!!Zkouším prstem-jakmile začne pálit,tak vypínám.Je potřeba ji míchat,třeba metličkou,ochutíme.Nalejeme na dno formy asi 1cm necháme v lednici zatuhnot.A pak vrstvíme šunku a steril.zeleninu,končíme šunkou.Necháme ztuhnout,nejlépe přes noc.Ztuhlý aspik vyndaváme tak že formu ponoříme na okamžik do vařící vody,a zatřeseme když aspik povolí přiklopíme tácem a převrátíme.Dáme okamžitě ještě ztuhnout do lednice.

suroviny
vrstvení
hotový,nakrájený