Vepřové maso s mrkví a brokolicí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme ho a zahustíme omáčku (pol. mouka + voda). Nakonec ještě dosolíme. Jako přílohu dávám brambory.

Maso podlévám tak, aby bylo včetně zeleniny ponořené - máme rádi hodně omáčky. Když mi zůstane, rozmačkám si v ní brambory a je to taky dobré. Pokud přidáte brokolici hned na začátku, počítejte, že se rozvaří, ale to té omáčce dodá chuť.