Domácí kremrole



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto : 1kg hladké mouky, 3ks másla (zmražená-kus 250g), 2 vejce, 2 lžíce octu, 2 lžičky soli, studená voda Náplň : 6 bílků, 48dkg cukru moučka, vodní lázeň - voda musí vřít vajíčko na potírání

POSTUP PŘÍPRAVY

Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání si hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou, pak vyklopíme na vál a dopracujeme rukama, snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst, máslo se začne rozpouštět a těsto patlat, což není žádoucí.
Těsto si rozdělíme na 4 díly, zabalíme do sáčku a dáme na 2h do chladu. Poté vyválíme plát na cca 3mm silný, potřeme vajíčkem a rádlem nakrájíme pruhy cca 2,5-3cm široké a cca 25-30cm dlouhé.
Trubičky potřeme máslem, dělám to tak, že kousek másla promnu v rukou a pak v rukách poválím každou trubičku. Pásky těsta namotáme na formičky (začínám od užší strany) a klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 190°C 20min.
Necháme mírně zchladnout a sundáme z formiček.

Náplň připravíme tak, že ušleháme bílky s cukrem ve vodní lázni do tuha. Dělám to tak, že bílky mírně vyšlehám do polotuha, vložím do vroucí lázně a přidám cukr, následně šlehám do zhoustnutí cca 15min. Musí se to prostě zkoušet, sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar.
Pak odstavíme z lázně a dále šleháme do zchladnutí.
Naplníme pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Jsou opravdu moc dobré a těsto krásně lístkuje, je vhodné i na taštičky, záviny, šneky, můžete těsto i zamrazit.