Rolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na plát : 4vejce, 10dkg cukru moučka, 12dkg hladké mouky, na špičku nože kypřící prášek, 1 lžíce oleje, špetka soli, 100%tuk na plech nebo olej, pečící papír\r\n\r\nNáplň : plním zeesanem vyšlehaným s rostlinou šlehačkou-řidím se návodem,koupíte obojí v potřebách pro cukráře, ale můžete použít klidně krém

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu předehřejeme na 230°C. Plech lehce vymažeme tukem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení, bude nám na plechu pěkně držet a usnadníme si rozetření těsta.\r\nOddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do robota, přidáme špetičku soli a ušleháme polotuhý sníh. Pak začneme pomalu přidávat cukr. Vyšleháme pořádně do tuha.\r\nRobotu snížíme rychlost, přidáme žloutky a olej, prošleháme a vypneme robot.\r\nNyní už jen zlehka metličkou přimícháme mouku s kypřícím práškem.\r\nTěsto vlijeme na plech, rozetřeme stěrkou a dorovnáme cukrářskou kartou. Vložíme do trouby a pečeme 6-8 min. Těsto v troubě nejprve vyběhne a pak klesne.\r\nNásledně vyndáme, stáhneme z plechu, krátce necháme vydýchat páru a smotáme po delší straně do rolády. Můžeme dát mezi dva balíky mouky, aby se nám roláda nerozmotávala.\r\nPo vychladnutí rozbalíme,odstraníme z papíru,naplníme a smotáme, roládu potřeme i na povrchu, necháme zatuhnout, polijeme čokoládou a ozdobíme dle vlastního vkusu.\r\nPokud chceme čokoplát, odebereme část mouky a přidáme kakao, další postup je stejný.