Ořechový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 110 g celozrnné pšeničné mouky (je možné nahradit normální polohrubou moukou), 180 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 20 g vanilkového cukru (tj. 1 sáček kupovaného), 1 kypřicí prášek do pečiva, 120 g mletých vlašských ořechů (je možné použít i jiné ořechy), 1 vejce, 250 ml mléka; * POLEVA: 20 g tuku (Iva, Omega), 1 lžíce mléka, ½ čokolády na vaření; * NA POVRCH: větší kousky ořechů (půlky nebo čtvrtky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny na těsto smíchat, nalít do rozevírací formy ( na fotce je koláč z formy o průměru 20 cm) a péct při 180°C.

Nechat vychladnout a mezitím si připravit polevu - tuk a čokoládu rozpustit a smíchat s mlékem.

Na ještě vlažnou buchtu natřít čokoládovou polevu a ozdobit ořechy.

Všechny suroviny na těsto smíchat.
Nalít do rozevírací formy (používám menší o průměru 20 cm) a péct při 180°C. Nechat vychladnout a mezitím si připravit polevu - tuk a čokoládu rozpustit a smíchat s mlékem.
Na ještě vlažnou buchtu natřít čokoládovou polevu a ozdobit ořechy.