Kotleta po srbsku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety s kostí,2 lžíce sádla,sůl,pepř,2 červené cibule,2 stroužky česneku,1 červená a1 žlutá paprika,kdo má rád pálivé 1 chilli papričku červenou,2 lžíce rajského protlaku,500 ml vývaru( drůbeží nebo hovězí),1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky,trochu cukru na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

V širší pávi či kastrolu, na sádle opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety,zprudka do červena.
Vyndáme je a dáme stranou ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli na plátky ,zrovna tak česnek a opékáme do sklovita.Přisypeme nakrájené papriky na nudličky a opékáme asi 3 minutky,pak přidáme rajský protlak a podlijeme vývarem.Vrátíme kotlety a dusíme společně 30 minut.V pávičce si rozpustíme lžíci másla a přimícháme mouku -uděláme si jíšku,kterou přidáme ke kotletám a společně povaříme 15 minut.
Dochutíme solí ,pepřem a případně cukrem.
Podáváme s rýží nebo hranolky.

báječně chutná i s hranolky