Zapečená krkovička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky vepřové krkovičky, sůl, 4-6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně osolíme. Každou stranu potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. My máme rádi hodně sosíku, takže já dělám marinádu z dvojité dávky (kromě sladké papriky a pepře). Přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme cca 1 - 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. Podáváme s bramborami.