Hovězí líčka na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 - 1000g hovězích (telecích) líček, sůl, pepř, 500 - 700ml červeného sladkého vína, asi 300ml vývaru, 3 lžičky rajského protlaku, máslo, 50g špeku, 2 bobkové listy, 2 mrkve, 1 petržel, 2 řapíky celeru

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tuku orestujeme osolené a opepřené maso, vyndáme a na výpeku opékáme zeleninu na kousky (do hněda) a bobkové listy. Poté přidáme protlak, zarestujeme a přilijeme víno (najednou nebo po částech). Necháme vyrestovat na tuk. Přilijeme vývar, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme na 140°C 3 - 4 hod. a necháme v troubě vychladnout, lépe se propojí chutě. Poté vyjmeme maso a výpek na sporáku zredukujeme. Podáváme s bramborovou kaší a navrch můžeme ozdobit orestovanou mrkví, petrželí a žampiony.

...
...
...
...
...
...