POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potřebovala jsem rychle sdělat mrkev, zkusila jsem rychlou omáčku a určitě se k ní budu opakovaně vracet, byla opravdu výborná, hutná, chuťově jako svíčková díky koření divočina. Hodí se k čemukoliv - knedlíkům, těstovinám, bramborům i rýži.
POSTUP PŘÍPRAVY
1 cibule
6 mrkví (cca 3/4 kg)
1 zakysaná smetana
koření divočina
pepř, sůl
Na zesklovatělé cibulce chvíli osmahneme i nastrouhanou mrkev nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme koření divočina (asi 2 vrchovaté lžičky), podlijeme vodou a dusíme, dokud není mrkev měkká. Sem tam promícháme, ať se mrkev nechytne. Potom rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, přimícháme zakysanou smetanu a rozmixujeme ještě společně. Omáčka nabyde, není potřeba zahušťovat, je hutná sama o sobě.
Vyzkoušejte, nebudete litovat, chutná jako svíčková díky divokému koření. A hodí se ke všemu, doporučuji.
Dobrou chuť!
s těstovinami |