Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny brambory podle počtu strávníku,2 rajčata,1 olivy (já koupila balené)1 velká cibule (kdo má rád cibuli, může i více)drcený kmín, vepřová krkovička (cca 4 plátky) olej,grilovací koření,česnek (2 stroužky)troška tvrdého sýru

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici.2) Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, propláchneme a dáme na dno pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem (popř. dáme bylinky dle chuti). Rajčata zbavíme "bubáků", nakrájíme na kolečka a klademe na brambory. Nahoru dáme ještě olivy (já je rozkrojila napůl, ale můžou být i v celku). Další vrstvou poklademe maso a nahoru ještě nakrájenou cibuli. Takto navrstvenou směs dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 35 min. \r\n\r\nPak maso vytáhneme a zkusíme vidličkou, zda je měkké - pokud ano, tak dáme nahoru tvrdý sýr a ještě necháme chvíli v troubě sýr rozpustit.

než dáme do trouby
na talíři, nám chutnalo