Pečené vepřové maso s lečem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 800 g plecka; 800 g krkovice; 2 cibule na plátky; zeleninové lečo Znojmia 330/670 (koupeno v akci za 20Kč); 8 stroužků prolisovaného česneku; sůl, kmín a směs ze sladké papriky a různých grilovacích koření; hladká mouka 2 vrchovaté polévkové lžíce

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky.
Smícháme mouku, sůl, kmín, grilovací koření, česnek a maso obalíme. Dám do 8 litrového Simaxu, zasypu cibulí zaleju lečem.
Peču přikryté ve vyhřáté troubě na 200 asi hodinu, a na 180 další hodinu potom odkryji a peču 10-20 minut.

lečo, bohužel kupované, ale 20 Kč v akci je dobrá cena a dle mne kvalitou patří mezi lepší leča