Krkovička na zelenině



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 plátků krkovice, 1-2 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, celer, hořčice, 2-3 kyselé okurky, hladká mouka, citronová šťáva, sádlo nebo olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu ( celer na kostičky ) a orestujeme. Přendáme buď do pekáče nebo do většího hrnce s pokličkou, co se dá dát do trouby. Přidáme plátky masa, podlejeme vodou a dusíme v troubě přikryté. Občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme lžíci hořčice a trochu citronové šťávy. Nakonec dáme nakrájené kyselé okurky. Podáváme s knedlíkem.