Vepřový perkelt



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Libová vepřová plec asi 400g, 1 větší cibule,1 malý rajský protlak,2 lžíce oleje,3 stroužky česneku,1 lžička mleté papriky,sůl, asi 2 lžíce hladké mouky,kelímek zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme nudličky masa-osmahneme,přidáme papriku,osolíme-zalijeme asi hrnkem vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Když máme maso ,šťávu zahustíme moukou,rozmíchanou v troše vody, přidáme rajský protlak a utřený česnek a povaříme.Nakonec přidáme smetanu ,kterou povaříme již jen krátce.Podávám s těstovinami,můžeme si dát i s houskovým knedlíkem-jak kdo má rád.( ty bílé ťupky v omáčce jsou ze smetany).