Řízky s parmazánem-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti sůl, pepř utřený česnek ( počítáme na každý plátek masa 1 stroužek ) na obalení: hladká mouka vejce strouhanka sýr parmazán, jemně nastrouhaný ( na každý plátek masa 1 PL ) tuk na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.

Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení , tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.

Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka...Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.