Ostružinový chlebíček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 125 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 4 želatinové plátky, 300 g ostružin.

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je pro milovníky jemných želatinových krémů.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme asi 13 minut. Korpus necháme vychladnout, odstraníme papír a nakrájíme z plátu 3 pruhy podle velikosti formy. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a ušlehanou šlehačku smícháme, vlijeme rozpuštěnou želatinu (podle návodu na sáčku). Do formy položíme první plát piškotu pěknou stranou dolů, natřeme část náplně, nasypeme ostružiny, dále plát, náplň, ostružiny, plát. Zatížíme a dáme do ledničky do druhého dne ztuhnout. Vyklopíme na tác, odstraníme fólii a pocukrujeme.

Zákusek je lehký a nadýchaný. Krájíme a podáváme vychlazený z ledničky.