Vepřový závitek s anglickou slaninou a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové plátky( z pečeně bez kosti, kýta by byla suchá),10 dkg anglické slaniny-plátky,10 dkg Nivy, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej,1 cibule,3 lžíce kečupu,1/2 kostky masoxu, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a na ni dáme hranolek z Nivy, stočíme do závitku-sepneme párátkem ,nebo ovážeme nití. Závitky poprášíme trochou mouky a na oleji opečeme ze všech stran . Nakrájenou cibuli osmahneme-v papiňáku na oleji dozlatova ,přidáme závitky, zalijeme asi půllitrem vody, přidáme kečup a masox a dusíme asi 30 minut.
Pak maso vyndáme ,omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody ,dochutíme a povaříme, přidáme závitky a prohřejeme. Nejlépe se k nim hodí vařené brambory.