Švábské maso-jídlo z jednoho pekáče - s domácím chlebem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové plece.1 cibule, sádlo 50g,česnek asi 4 stroužky,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru,150g růžičkové kapusty( čerstvou můžeme nahradit mraženou),200 g středně velkých ječných krup, sůl ,drcený kmín,3 bobkové listy, asi 6 kuliček celého černého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Kroupy důkladně propláchneme ,pak zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát.
Maso si nakrájíme na kostky ,jako na guláš.
V nádobě v které budeme maso péct si hrubě nakrájenou cibuli, opečeme na sádle do zlatova, pak přidáme ,posekaný česnek , drcený kmín, celý pepř a 3 bobkové listy. Na kostky nakrájené maso, které krátce osmahneme a zalijeme mírně vodou nebo vývarem. Pozvolna pečeme v troubě-přikryté pokličkou.
Když je maso zpola měkké( asi po 20 minutách),přimícháme k masu namočené kroupy, osolíme a navrch nasypeme na kousky pokrájenou kořenovou zeleninu a kapustičky , opět lehce podlijeme a pozvolna pečeme na 110°°C, pod pokličkou. Asi za dalších 30 minut je jídlo hotové.
Toto jídlo vařím podle pana Stupky a je opravdu výborné a z doma pečeným chlebem, naprostá mňamka.