moc dobrá rajská omáčka-ceskatelevize.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny •slunečnicový olej •1 mrkev •1/4 celeru •1 cibule •2 ks hřebíčku •2 ks skořice •8 kuliček nového koření •20 kuliček celého pepře •3 bobkové listy •3 lžíce cukru •ocet •300 g rajského protlaku •500 ml hovězího vývaru •kousek citronové kůry •2 lžíce másla •4 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup

Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.