Čatni-neboli kečup ze švestek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg švestek, 25 dkg cukru, 1 KL mletého zázvoru, 2 KL skořice, 3 stroužky česneku, 10 utlučených hřebíčků, 2 PL rozdrceného hořčič.semene, 1/4 KL muškátového květu1 dcl octa,špetka soli¨,0,5 KL čili - nemusí být

POSTUP PŘÍPRAVY

Švestky nakrájet na menší kousky a dát vařit tak na 1 hodinu (míchat), pak přidat koření-bez cukru, a zase chvilku povařit, pak rozmichovat, přidat cukr a ocet, nechat prohřát, propasírovat přes sítko, opět nechat provařit na potřebnou hustotu a dát do skleniček, zavíčkovat. Z tohoto množství jsem měla 6 skleniček velikosti "od výživy".
Ocet, sůl jsem dávala podle chuti.
Dobrou chuť!